Enerji Tasarrufu Adımları

Enerji Tasarrufu Adımları

https://unsplash.com/photos/Q1p7bh3SHj8

Enerji tasarrufu, her geçen gün daha fazla önem taşıyan konular arasında kendine yer bulmaktadır. Dünya nüfusu hızla artarken, enerji talebi de aynı oranda artmakta bununla birlikte doğal kaynaklarımız azalmaktadır. Bu nedenle, enerjinin daha bilinçli kullanımı, hem çevresel hem de ekonomik açıdan oldukça önemlidir.

Ulusal Enerji Ajansı (IEA), Küresel Enerji Krizi Yaşarken Enerji Tasarrufu için Uygulanabilecek 7 Adım’ı şu şekilde özetlemiştir;

1) Isıtıcılarınızın sıcaklığını yalnızca 1 °C düşürerek %7 enerji tasarrufuna katkı sağlayabilirsiniz.

2) Su ısıtıcılarınızın sıcaklığını düşürerek %8 oranında enerji faturalarınızı azaltabilirsiniz.

3)Yalıtım, evinizin enerji verimliliği için önemlidir. Yalıtımı kontrol ederek, evinizin enerji tasarrufu yapmasını sağlayabilirsiniz.

4) Enerji tasarruflu ampuller kullanın: Enerji tasarruflu ampuller geleneksel ampullere göre daha az enerji tüketir ve daha uzun ömürlüdür. Bu sayede hem enerji faturasından tasarruf edebilir hem de daha az atık oluşmasına yardımcı olabilirsiniz.

5) Ulaşım için uygunsa yürümeyi ve bisiklete binmeyi tercih edebilirsiniz.

6) Yürümek ve bisiklete binmek mümkün değilse toplu taşımayı kullanabilirsiniz böylelikle enerji tüketimi, trafik ve çevre kirliliğinin önüne geçmek için adım atmış olursunuz.

7) Araçlarınıza düzenli olarak bakım yaptırarak, yakıt tüketimini azaltabiliriz. Bununla birlikte otoyollarda daha düşük hızlarda kullanmak ve yüksek hızla kullanılıyorsa camları kapalı tutmak yakıt tüketiminizi azaltmaya yardımcı olabilir.

Küçük adımlar büyük fark yaratır ♻